Pravna obavijest

Pravna obavijest

I. PRETHODNA RAZMATRANJA:

Ovi Opštii uvjeti regulišu korištenje ove internetske stranice koju vam SAINT-GOBAIN Bosna i Hercegovina (u daljnjem tekstu "SG BiH) stavlja na raspolaganje kao korisniku (u daljnjem tekstu: "Korisnik").

Stanje Korisnika podrazumijeva potpuno prihva─çanje od strane Korisnika svih Op┼ítih uvjeta kori┼ítenja internetske stranice koji su na snazi ÔÇőÔÇőu svakom dijelu web stranice. SG BiH se odri─Źe bilo kakve odgovornosti za kori┼ítenje web stranice bez ─Źitanja i prihva─çanja op┼ítih i posebnih uvjeta od strane Korisnika.

SG BiH zadr┼żava pravo da u bilo kojem trenutku izmijeni ove Op┼íte uvjete internetske stranice, kao i sve druge op┼íte ili posebne uvjete, propise o kori┼ítenju, upute ili upozorenja koja mogu biti primjenjiva. Isto tako, SG BiH zadr┼żava pravo obustaviti, prekinuti ili zaustaviti rad Web sjedi┼íta u bilo kojem trenutku.

Usluge koje SG BiH nudi isklju─Źivo su namijenjene stanovnicima Bosne i Hercegovine. Sve fizi─Źke ili pravne osobe koje imaju prebivali┼íte ili prebivali┼íte u drugim zemljama Europske unije ili izvan Europske unije moraju osigurati pristup i kori┼ítenje web-sjedi┼íta i / ili njegov sadr┼żaj dopu┼íten u skladu s vlastitim zakonodavstvom. U svakom slu─Źaju, smatrat ─çe se da je pristup i kori┼ítenje web stranice od strane Korisnika koji ne udovoljava uvjetima boravka u Bosne i Hercegovine pod njegovom / njezinim isklju─Źivom odgovorno┼í─çu, osloba─Ĺaju─çi SG BiH od bilo kakve odgovornosti.

II. O WEB-LOKACIJI:

Web stranica mo┼że sadr┼żavati informacije o tre─çim stranama na tr┼żi┼ítu kao ┼íto su dobavlja─Źi, instalateri, izvo─Ĺa─Źi i distributeri ... itd. ─îinjenica izvje┼ítavanja o gore navedenim tre─çim stranama (i) ne podrazumijeva postojanje ili stvaranje bilo koje vrste udru┼żivanja ili utvr─Ĺivanja zajedni─Źkih odgovornosti, (ii) niti prijenos odgovornosti operatera, (ii) niti stvaranje novih odgovornosti.

SG BiH ne preuzima nikakvu odgovornost za aktivnosti onih distributera, instalatera, dobavlja─Źa, izvo─Ĺa─Źa ili drugih tr┼żi┼ínih operatera koji se na bilo koji na─Źin mogu odraziti na Web sjedi┼íte.

U slu─Źaju da su linkovi ili linkovi tre─çih strana uklju─Źeni putem internetske stranice, navedeno uklju─Źivanje (i) ne─çe podrazumijevati postojanje ili stvaranje bilo koje vrste udru┼żivanja ili (ii) uspostavljanje zajedni─Źkih odgovornosti (iii) niti prijenos vlastitih odgovornosti navedenih tre─çih strana.

SG BiH zadr┼żava pravo izmjene u bilo kojem trenutku prezentacije, konfiguracije i lokacije web stranice, kao i sadr┼żaja i uvjeta za njihovu upotrebu.

III. UVJETI PRISTUPA I KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE:

Korisnik priznaje i prihva─ça da se pristup i kori┼ítenje web stranice i / ili sadr┼żaja uklju─Źenih u nju odvija slobodno i svjesno i uvijek pod njegovom isklju─Źivom odgovorno┼í─çu.

SG BiH ne kontroli┼íe da je upotreba koju je korisnik napravio od sadr┼żaja internetske stranice u skladu s odredbama ovih Uvjeta kori┼ítenja.

Pristup Web sjedi┼ítu i njegovom sadr┼żaju od strane korisnika je besplatan. SG BiH me─Ĺutim, zadr┼żava pravo postavljanja cijene, u budu─çnosti, za pristup Web stranicama ili bilo kojoj od postoje─çih usluga ili koje mogu biti kreirane.

Korisnik se obvezuje da ─çe primjereno i zakonito koristiti internetsku stranicu i sadr┼żaj, u skladu s va┼że─çim propisima, ovim Uvjetima kori┼ítenja, moralno┼í─çu i op─çeprihva─çenim dobrim obi─Źajima i javnim redom. Korisniku je zabranjeno koristiti Web sjedi┼íte za nezakonite ili ┼ítetne svrhe protiv Saint-Gobain grupe ili bilo koje tre─çe strane.

Korisnik ─çe se suzdr┼żati od:

1. Prouzro─Źenja ┼ítete na fizi─Źkim ili logi─Źkim sistemima SG BiH, njegovim dobavlja─Źima ili tre─çim stranama.

2. Postavljanja ili pro┼íirenja mre┼żnih ra─Źunalnih virusa ili drugih fizi─Źkih ili logi─Źkih sistema koji mogu prouzro─Źiti ┼ítetu na fizi─Źkim ili logi─Źkim sistemima SG BiH, njegovim dobavlja─Źima ili tre─çim stranama.

3. Poku┼íaja pristupa, kori┼ítenja i / ili manipulacije podacima SG BiH, drugih pru┼żatelja usluga i drugih korisnika.

4. Pribavljanja tekstova, slika ili zvukova, planova, fotografija, softvera i, uop┼íteno, bilo koje vrste informacija dostupnih putem Web stranice, osim ako ima izri─Źito prethodno odobrenje vlasnika odgovaraju─çih prava.

5. Brisanja, skrivanja ili manipulisanje bilje┼íkama o pravima intelektualnog ili industrijskog vlasni┼ítva i drugim podacima koji identificiraju prava SG BiH ili tre─çih strana uklju─Źenih u sadr┼żaj Web sjedi┼íta, kao i ure─Ĺaje za tehni─Źku za┼ítitu ili bilo koje informativne mehanizme koji se mogu umetnuti u sadr┼żaj.

6. Pribavljanja ili poku┼íaja preuzimanja sadr┼żaj Web sjedi┼íta pomo─çu sredstava ili postupaka koji nisu u skladu s uvjetima, a koji su dostupni u tu svrhu ili su izri─Źito nazna─Źeni u Web sjedi┼ítu gdje se nalaze sadr┼żaji ili uop┼íteno, one koje se uobi─Źajeno koriste na Internetu jer uklju─Źuju rizik od o┼íte─çenja ili onemogu─çavanja Web sjedi┼íta i / ili sadr┼żaja.

7. Izmjene izvornog koda bilo koje stranice.

U slu─Źaju da KORISNICI ┼żele napraviti hipervezu ili link (u daljnjem tekstu "Link") izme─Ĺu svoje web stranice i ovog portala, moraju dobiti izri─Źito prethodno odobrenje od SG BiH. Ako je ovla┼íteno napraviti hipervezu pod gore navedenim uvjetima, navedena upotreba podlije┼że sljede─çim uvjetima, izme─Ĺu ostalog:

 • Link ─çe samo dopustiti pristup ovoj web-lokaciji, ali je ne─çe mo─çi reproducirati ni na koji na─Źin.
 • Linkovi ne─çe se uspostaviti veze s drugim stranicama koje se razlikuju od glavne stranice ("po─Źetna stranica").
 • Okvir ili grani─Źno okru┼żenje ne─çe biti kreirano na portalu.
 • La┼żne, ne ta─Źne izjave ili naznake o web-mjestu ne─çe biti napravljene.
 • Ne─çe se izjaviti niti implicirati da je Weber na bilo koji na─Źin nadzirao ili pretpostavio sadr┼żaje ili usluge koje se nude ili ogla┼íavaju na Web sjedi┼ítu na kojem je Link uspostavljen.
 • Web stranica na kojoj se uspostavlja Link ne─çe sadr┼żavati nijedan brand, komercijalni naziv, oznaku poslovnog prostora, naziv, logo, slogan ili druge znakove razlikovanja koji pripadaju SG BiH i / ili tre─çim stranama bez njihovog odobrenja.
 • Web stranica na kojoj je uspostavljena veza ne─çe sadr┼żavati nedopu┼ítene informacije ili sadr┼żaj, suprotno moralu i op─çeprihva─çenim dobrim praksama i javnom dobru, ili suprotno bilo kojim pravima tre─çih strana.
  Ispravno ime SG BiH bit ─çe nazna─Źeno na linku.

SG BiH zadr┼żava pravo izmjene ili pro┼íirenja ovih obveza na op┼íti ili poseban na─Źin, kao i pravo na odre─Ĺivanje cijene za uspostavu veze prije izdavanja odobrenja. Uspostavljanje linka ne podrazumijeva ni u kojem slu─Źaju postojanje bilo kakvog odnosa izme─Ĺu SG BiH i vlasnika i / ili operatera Web sjedi┼íta na kojem je uspostavljeno ili znanja, prihva─çanja i / ili odobrenja od strane SG BiH o njegovom sadr┼żaju / ili usluzi.

SG BiH ne─çe biti odgovoran za bilo kakve posljedice koje mogu proiza─çi iz uvo─Ĺenja Linkova od strane tre─çih osoba, niti za sadr┼żaj, informacije i / ili usluge u kojima je Link uspostavljen.

Sve informacije i usluge koje se nalaze na web stranici osigurava SG BiH Korisniku u okviru njegove nekomercijalne osobne aktivnosti ili uklju─Źivanja u vlastite profesionalne procese korisnika.

Korisniku je strogo zabranjeno koristiti informacije, usluge i sve druge sadr┼żaje Web sjedi┼íta za marketing, dodjelu, distribuciju, javnu komunikaciju bilo kojim naslovom ili konceptom tre─çim stranama, osim Korisniku, ─Źak i besplatno ili anonimno, osim s prethodnim i izri─Źito pisanim odobrenjem SG BiH ili tre─çe strane vlasnika prava.

IV. INDUSTRIJSKA I INTELEKTUALNA PRAVA:

Korisnik prihva─ça sva prava industrijskog i intelektualnog vlasni┼ítva SAINT-GOBAIN BIH na sadr┼żaj i / ili druge elemente umetnute na Web sjedi┼ítu (uklju─Źuju─çi bez ograni─Źenja za┼ítitne znakove, logotipe, trgova─Źke nazive, tekstove, slike , planove, dizajne, zvukove, baze podataka, softver, dijagrame toka, prezentacije, audio i video), njihova reprodukcija je zabranjena u bilo kojem obliku bez odobrenja vlasnika.

U svakom slu─Źaju, pristup korisnika Web sjedi┼ítu ne podrazumijeva bilo koju vrstu odricanja, prijenosa, licence, potpunog ili djelomi─Źnog ustupanja navedenih prava od strane SG BiH, osim ako nije izri─Źito navedeno druga─Źije.

Ovi Op┼íti uvjeti kori┼ítenja internetske stranice ne daju KORISNIKU nikakva druga prava kori┼ítenja, promjene, iskori┼ítavanja, reprodukcije, distribucije ili javnog obra─Źanja Web stranice i / ili njezinog sadr┼żaja, osim onih izri─Źito navedenih ovdje. Svako drugo kori┼ítenje ili iskori┼ítavanje bilo kojeg prava podlije┼że prethodnom i izri─Źitom ovla┼ítenju koje je SG BiH izri─Źito odobrio u tu svrhu.

Valjano postojanje intelektualnih ili industrijskih vlasni─Źkih prava nad informacijama i sadr┼żajem internetske stranice koje pru┼żaju tre─çe strane bit ─çe njihova isklju─Źiva odgovornost.

U slu─Źaju da sadr┼żaj internetske stranice podrazumijeva doprinos od KORISNIKA koji odre─Ĺuje stvaranje bilo kojeg prava intelektualnog ili industrijskog vlasni┼ítva, to ─çe zna─Źiti isklju─Źivi prijenos na SG BiH svih prava na kori┼ítenje navedenog doprinosa, bilo kojeg modaliteta za cijelo vrijeme trajanja za┼ítite intelektualnog i industrijskog vlasni┼ítva, s u─Źincima primanja svakog rada SG BiH.

Takva prava iskori┼ítavanja uklju─Źuju, ali nisu ograni─Źena na, fiksiranje, reprodukciju, distribuciju, javnu komunikaciju, transformaciju i prevo─Ĺenje ili digitalizaciju, kao i njihovo stavljanje na raspolaganje javnosti putem baza podataka. SG BiH ─çe u radove mo─çi uvesti sve one izmjene koje smatra prikladnima kako bi ih prilagodio komercijalnim potrebama, a da se to ne shvati kao povreda moralnog prava autora djela.

V. TRETMAN LI─îNIH PRAVA:

SAINT-GOBAIN BIH je zabrinut i zainteresiran za po┼ítivanje i za┼ítitu privatnosti Korisnika, a osobito li─Źnih podataka (u daljnjem tekstu: "Li─Źni podaci") koje Korisnik dostavlja SAINT-GOBAIN BIH, kao i o─Źuvanje istih na siguran na─Źin, oni se uvijek tretiraju kao povjerljivi i ne koriste se u druge svrhe osim onih za koje je Korisnik ovlastio SAINT-GOBAIN BIH.

U tom smislu, SAINT-GOBAIN BIH udovoljava zahtjevima utvr─Ĺenim va┼że─çim zakonima o za┼ítiti podataka.

SAINT-GOBAIN BIH se obavezuje tretirati takve li─Źne podatke u skladu sa zakonom o za┼ítiti li─Źnih podataka i uslugama informacijskog dru┼ítva.

Kori┼ítenje li─Źnih podataka ─çe se dr┼żati u tajnosti i SAINT-GOBAIN BIH ─çe iste koristiti  samo za detalje u obradi podataka.

VI. KORI┼áTENJE TEHNOLOGIJE KOLA─îI─ćA:

Ova web stranica koristi kola─Źi─çe s isklju─Źivom svrhom pru┼żanja i pobolj┼íanja ponu─Ĺene usluge.

VII. ISKLJU─îENJE GARANCIJA I ODGOVORNOSTI:

SG BiH ne garantuje dostupnost i kontinuitet funkcionisanja Web sjedišta ili onih sa kojima je uspostavljena veza.

Isto tako, SG BiH nije odgovoran za bilo kakvu ┼ítetu koja mo┼że nastati iz:

 • Nedostupnost ili pristupa Web sjedi┼ítu ili drugih web-lokacija s kojima je uspostavljena veza.
 • Prekida u radu Web sjedi┼íta ili kvarova na ra─Źunaru, telefonskih kvarova, prekida, ka┼ínjenja ili blokada uzrokovanim nedostacima ili preoptere─çenjima telefonskih linija, internetskog sistema ili drugih elektroni─Źkih sistema proizvedenih tokom rada.
 • Nedostatka sadr┼żaja internetske stranice za specifi─Źne potrebe korisnika.
 • Ostale ┼ítete koje mogu prouzro─Źiti tre─çe strane neovla┼ítenim smetnjama izvan kontrole SG BiH.

SG BiH ni na koji na─Źin ne─çe biti odgovoran za bilo kakve ┼ítete koje mogu nastati zbog prisutnosti virusa i drugih elemenata koji mogu uzrokovati promjene u fizi─Źkim ili logi─Źkim sistemima, elektronskim dokumentima ili datotekama korisnika.

SG BiH donosi razli─Źite mjere za┼ítite kako bi za┼ítitio Web stranicu i njezin sadr┼żaj od ra─Źunarskih napada na tre─çe strane. Me─Ĺutim, SG BiH ne garantuje da neovla┼ítene tre─çe osobe ne mogu imati pristup vrsti kori┼ítenja Web sjedi┼íta koje je izradio korisnik ili uvjetima, karakteristikama i okolnostima u kojima se takva koristi. Sukladno tome, SG BiH ne─çe u svakom slu─Źaju biti odgovoran za ┼ítete i gubitke koji mogu nastati zbog takvog neovla┼ítenog pristupa.

SG BiH ne─çe biti odgovoran ni u jednom slu─Źaju za kori┼ítenje koju korisnici i / ili tre─çe strane mogu u─Źiniti na Web stranici ili sadr┼żaju, niti za ┼ítete i gubitke koje iz toga mogu proiza─çi.

SG BiH ne ure─Ĺuje Sadr┼żaj tre─çih strana objavljen na Web stranici i stoga ne garantuje niti je odgovoran za zakonitost, pouzdanost, korisnost, istinitost, ta─Źnost, potpunost i pravodobnost navedenih Sadr┼żaja. SG BiH ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakvu ┼ítetu koja mo┼że nastati iz (i) nedostatka zakonitosti, pouzdanosti, korisnosti, ta─Źnosti, cjelovitosti i / ili pravovremenosti Sadr┼żaja nastalog od tre─çih strana; (ii) neadekvatnost za bilo koju svrhu i prevare o─Źekivanja koja proizilaze iz Sadr┼żaja; (iii) odluke ili radnje koje je Korisnik poduzimao ili izbjegavao oslanjaju─çi se na informacije ili podatke dostavljene ili sadr┼żane u Sadr┼żaju, uklju─Źuju─çi bez ograni─Źenja gubitak koristi ili poslovnih mogu─çnosti.

Internetska stranica stavlja na raspolaganje korisnicima tehni─Źke povezne ure─Ĺaje, direktorije i alate za pretra┼żivanje koji omogu─çuju korisnicima pristup stranicama i / ili web-stranicama koje pripadaju i / ili kojima upravljaju tre─çe strane. SG BiH provjerava postoje─çe sadr┼żaje na ovim stranicama u trenutku u kojem uspostavlja vezu s njima i ─Źini to u dobroj vjeri da su takvi sadr┼żaji u skladu sa va┼że─çim propisima. Me─Ĺutim, ni u kojem slu─Źaju SG BiH nije odgovoran, odobrava niti posjeduje proizvode, usluge, sadr┼żaje, informacije, podatke, datoteke i bilo koju vrstu materijala koji postoje na takvim web stranicama i ne kontroli┼íe ili je odgovoran, odobrava ili vr┼íi uzastopne modifikacije navedenih materijala. U slu─Źaju da to smatra prikladnim ili se zahtijeva sudskim ili administrativnim nalogom.

VIII. RADNJE U SLU─îAJU NEPLA─ćANJA:

SG BiH zadr┼żava pravo poduzimanja onoliko radnji koje su zakonom na raspolaganju za zahtijevanje odgovornosti koje proizlaze iz kr┼íenja bilo koje odredbe ovih Op─çih uvjeta kori┼ítenja web stranice od strane Korisnika.

IX. ZAŠTITA MALOLJETNIKA:

Kako bi se koristile internetske usluge, maloljetnici moraju dobiti dopuštenje svojih roditelja, staratelja ili zakonskih zastupnika, koji će se smatrati odgovornim za sva djela koja su izvršili maloljetnici pod njihovom zaštitom.

X. PRIMJENJIVO PRAVO I NADLE┼ŻNOST:

Pru┼żanje usluge Web sjedi┼íta i ovih Op─çih uvjeta kori┼ítenja Web sjedi┼íta ure─Ĺeni su po lokalnom zakonom. U mjeri u kojoj je to dopu┼íteno zakonom, stranke se izri─Źito odri─Źu bilo koje druge nadle┼żnosti koje mogu odgovarati, a pristaju podvrgnuti nadle┼żnostima sudova i sudova grada Sarajeva.

XI. ZAKON O USLUGAMA INFORMACIJSKOG DRUŠTVA I ELEKTRONIČKE TRGOVINE:

Ova Web stranica je stvorena u svrhu pomaganja klijentu da brzo prona─Ĺe korisne informacije o proizvodima SAINT-GOBAIN BIH. Firma ula┼że napore kako bi osigurala ta─Źnost svih informacija. Me─Ĺutim, SAINT-GOBAIN BIH ne mo┼że garantovati da je to slu─Źaj i stoga se ne mo┼że smatrati odgovornim za izravno ili neizravno o┼íte─çenje kori┼ítenja informacija koje se distribuiraju putem ove internetske stranice. Da biste potvrdili sadr┼żaj informacija navedenih na Web sjedi┼ítu, mo┼żete ga potvrditi odlaskom na:

Saint Gobain BiH
Paromlinska 34, 71000 Sarajevo
tel: +387 33 660 380

Ili slanjem maila na:
rigipsbh@bih.net.ba

U skladu s odredbama Zakona o uslugama informacijskog dru┼ítva i elektroni─Źke trgovine, sva va┼ía pitanja i sumnje koje primimo tretirat ─çe se strogo povjerljivo.

Cookie List