Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti

ŠTA SADRŽI?

U Saint-Gobain Bosna i Hercegovina, privatnost je ozbiljna stvar i mi smo posvećeni njenoj garanciji.

Ovo pravilo objašnjava kada, gdje i zašto:

 • Prikupljamo lične podatke o pojedincima
 • Koristimo te informacije
 • Ovu vrstu podataka prenosimo drugima, kada je to potrebno i pod određenim uslovima
 • Ove lične podatke držimo sigurnim i povjerljivim

Ta se pravila s vremena na vrijeme mogu mijenjati, stoga provjerite ovu stranicu za svako određeno razdoblje kako biste bili sigurni da još uvijek pratite promjene.

KAKO I KOJE SU LIČNE INFORMACIJE PRIKUPLJENE

Možemo prikupiti i obraditi sljedeće lične podatke:

Lični podaci: informacije o vama koje pružate, na potpuno dobrovoljan način, putem:

 • Naših web stranica
 • Naše mobilne aplikacije
 • Platforme za društveno umrežavanje
 • Putem telefonskih komunikacija, elektronske pošte ili na drugi način
 • Kroz komercijalne dokumente, marketing, lojalnost, ljudske resurse ili ugovore
 • Kroz sigurnosne sisteme, kontrolu pristupa ili video nadzor.

Primjer: to uključuje informacije koje se pružaju kada se registrujete kao kupac ili dobavljač, posjetite naše stranice, registrujete se na našoj Web-stranici, pretplatite se na usluge, objavite materijale, upravljate računom na mreži (uključujući pristup Web sjedištu), dokumentaciju i održavanje komunikacije s nama telefonom, e-poštom ili na drugi način. Takođe možemo tražiti informacije kada prijavite problem s našim proizvodima, uslugama ili Web lokacijama. Ako ispunite anketu u svrhu poboljšanja proizvoda ili usluga, kontrole kvalitete, istraživanja itd., takođe ćemo prikupiti informacije u tim okolnostima.

Informacije koje ste dali mogu se odnositi na: vašu identifikaciju, kao što su vaše ime, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj ili pojedinosti upita, a mogu uključivati ​​i zapise o svim komunikacijama i odgovorima na bilo koju anketu.

Lične podatke koje prikupimo o vama - automatski prikupljamo sljedeće informacije:

 • Pojedinosti o transakcijama izvršenim putem Web sjedišta Business 2 Business (B2B) i njihovim posjetima, uključujući, između ostalog, podatke o prometu, podatke o lokaciji i druge komunikacijske podatke i resurse onima koji pristupaju.
 • Tehničke informacije, automatsko prikupljanje, uključujući anonimne podatke koje prikuplja poslužitelj za statističke svrhe, adresu internetskog protokola (IP) za povezivanje računara ili uređaja s internetom, vrstu i verziju preglednika, konfiguraciju vremenske zone, dodatak preglednika, vrste i verzije  operativnog sistema i platforme. Molimo provjerite informacije o kolačićima za više informacija.

Sve lične podatke koje dobrovoljno podijelite s nama i koji su dio vašeg javnog profila ili društvene mreže trećih strana.

 • Lični podaci koje možemo primiti iz drugih izvora: dobivamo određene osobne podatke o vama iz izvora izvan naše kompanije koji mogu uključivati ​​naše kompanije Grupe ili druge kompanije treće strane, pod uslovom da imate izričito odobrenje.

Odredbe ove politike primjenjuju se i na sve lične podatke koje dobijemo iz tih izvora.

ZAŠTO I KAKO KORISTIMO VAŠE LIČNE INFORMACIJE

Vaše lične podatke obrađujemo legalno za sljedeće svrhe:

 • Pružanje usluga i proizvoda koje tražite
 • Upravljanje ugovornim odnosom koji imamo s vama.
 • Upravljanje komunikacijom i razmjenom informacija s korisnicima naših Web stranica.
 • Upravljanje našim odnosima s klijentima, odgovorima na vaše zahtjeve ili redovito slanje vijesti i informacije o našim proizvodima, našim robnim markama ili našim inicijativama koje mogu izazvati vaš interes.
 • Sve druge specifične svrhe koje opisujemo prilikom prikupljanja informacija.

Vaše podatke ćemo tretirati samo u svrhu informacije koja vam je dana tokom prikupljanja vaših podataka i uz vaš izričiti pristanak za svaku određenu svrhu.

Vaše lične podatke možemo koristiti i obrađivati ​​prvenstveno:

 • Gdje ste dali besplatnu i izričitu suglasnost i za određene, utvrđene i legitimne svrhe

Možete povući svoj pristanak u svakom trenutku korištenja vaših podataka. Kada postoje poslovni interesi subjekta, pod uslovom da njihovi interesi ili njihova prava i temeljne slobode nisu najvažniji, uzimajući u obzir njihova razumna očekivanja, temeljena na njihovom odnosu s nama.

Na primjer, za sljedeće svrhe:

 • Ocijena i poboljšanje naše uslugu klijentima kroz snimanje bilo kojeg poziva s našim kontaktnim centrima
 • Otkrivanje, sprječavanje i ublažavanje lažnih aktivnosti ili drugih nezakonitih aktivnosti
 • Sigurnost mreže i informacija, tako da možemo poduzeti mjere za zaštitu vaših podataka od gubitka ili oštećenja, krađe ili neovlaštenog pristupa
 • Upravljanje sigurnošću objekata i kontrola fizičkog pristupa

Kada je potrebno ispuniti zakonsku obavezu a posebno:

 • Kod pomoći javnom tijelu ili tijelu za kaznenu istragu
 • Kada nas kontaktirate pod određenim pravnim okolnostima
 • Da biste provjerili tačnost informacija koje imamo o vama

Kada je to potrebno za RAZVOJ ili IZVRŠENJE UGOVORA koje imamo s vama, ili zato što ste od nas zatražili poduzimanje određenih mjera prije sklapanja ugovora. To će uključivati ​​informacije koje koristimo kako bismo Vam omogućili korištenje naše Web stranice i usluga koje pružamo putem nje.

Automatizovane odluke ni u kojem slučaju neće se donositi na temelju vaših podataka.

KO MOŽE PRIMITI ILI IMATI PRISTUP LIČNIM PODACIMA

 • Grupe kompanija

Vaše podatke možemo podjeliti s drugim kompanijama unutar Saint-Gobain grupe, kojoj pripada Saint-Gobain BiH, za interne administrativne svrhe ili u vezi s proizvodima i / ili uslugama koje nadopunjuju asortiman proizvoda i / ili usluga koje ste zatražili.

Također možemo prenijeti vaše lične podatke kada preusmjerimo vaš zahtjev na naše kontakte unutar Grupe koji mogu upravljati vašim zahtjevom (na primjer, riješiti problem o kojem ste nas obavijestili).

Naši dobavljači i pružatelji usluga

Možemo otkriti vaše podatke našim vanjskim pružateljima usluga, agentima, podizvođačima i drugim organizacijama isključivo u svrhu pružanja usluga vama ili izravno u naše ime koje ste zatražili od nas. Treće strane mogu uključivati ​​pružatelje usluga u oblaku (kao što su administracija hostinga i e-pošte) ili agencije za oglašavanje, administrativne usluge, procesore za plaćanje kreditnim / debitnim karticama, ankete o zadovoljstvu korisnika ili druge treće strane koje pružaju usluge i usluge nama.

Kada koristimo davatelje usluga trećih strana, prenose se samo lični podaci koji su im potrebni kako bi pružili svoje usluge a mi uvijek imamo na snazi ​​ugovor koji od pružatelja usluga zahtijeva da čuva vaše podatke na siguran i povjerljiv način, a ne na bilo koji drugi način osim navedenom u našim posebnim uputama.

Treće strane koje pružaju proizvode i usluge preko nas

Blisko surađujemo s nekoliko trećih strana kako bismo vam ponudili niz proizvoda i usluga koji su komplementarni s onima koje nudimo. Posebno možemo ponuditi financije ili proizvode osiguranja u odnosu na vlastite proizvode i usluge.

Kada putem nas zatražite informacije o jednom ili više tih proizvoda ili usluga, odgovarajuća treća strana može koristiti vaše podatke kako bi vam pružila informacije i ispunila vaše obveze koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s njima.

Ovi davatelji usluga trećih strana mogu dijeliti vaše podatke s nama i mi ćemo ih koristiti u skladu s ovim Pravilnikom. U nekim slučajevima, oni će djelovati kao kontrolori vaših podataka i stoga vam preporučujemo da pročitate vlastita pravila o privatnosti.

GDJE ČUVAMO VAŠE LIČNE PODATKE

Vaši podaci pohranjeni su u našim bazama podataka ili u bazama podataka naših pružatelja usluga. Zahvaljujući uglavnom međunarodnoj dimenziji Saint-Gobain Grupe i optimiziranju kvalitete usluga, informacije koje pruža mogu se prenijeti u zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA).

U tom slučaju poduzimat ćemo korake kako bismo osigurali poduzimanje odgovarajućih mjera sigurnosti i povjerljivosti s ciljem osiguravanja da vaša prava privatnosti i dalje budu zaštićena kako je opisano u ovoj politici. Ovi koraci uključuju nametanje ugovornih obveza primatelju vaših ličnih podataka ili osiguravanje da su primatelji pretplaćeni na "međunarodne okvire" kako bi se osigurala odgovarajuća zaštita.

KOLIKO DUGO ZADRŽAVAMO VAŠE LIČNE PODATKE

Vaše lične podatke čuvamo u vremenskom razdoblju potrebnom za postizanje svrhe za koju koristimo te informacije i naše zakonske obveze.

Kada se usluga ili ugovorni odnos koji je potaknuo korištenje završi - ili opozove vaš pristanak - nastavit ćemo uništavati vaše podatke osim za moguće zakonske obaveze firme Saint-Gobain BiH.

Ne čuvamo lične podatke u prepoznatljivom obliku duže nego što je potrebno.

VAŠA PRAVA

U skladu sa važećim zakonom i određenim izuzećima, ograničenjima ili okolnostima, možete imati pravo na:

 • Pristup svojim ličnim podacima
 • Ispravak, izmjenu i ažuriranje vaših ličnih podataka
 • Brisanje ličnih podataka ili ograničenje obrade
 • Povlačenje pristanka
 • Suprotstavljanje našem korištenju vaših ličnih podataka za automatizirane odluke o vama
 • Prijenos vaših ličnih podataka u strukturiranu datoteku podataka

Odgovor ćete dobiti u razumnom roku u skladu sa važećim propisima i unutar najviše jednog mjeseca.

SIGURNOST I POVJERLJIVOST

Naš je cilj uvijek održavati vaše podatke što je moguće sigurnijim. Nakon što primimo vaše lične podatke, provodimo razumne i odgovarajuće mjere i kontrole kako bismo izbjegli što je moguće više uništenje, gubitak, izmjenu ili slučajno i nezakonito neovlašteno pristupanje.

PROMJENE OVE POLITIKE

Možemo povremeno revidirati ovo pravilo a sve izmjene bit će obaviještene slanjem ažurirane verzije na ovoj stranici i bilježenjem datuma najnovije revizije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Iznesite bilo kakve pisane upite u vezi s ovim Pravilnikom ili o načinu na koji obrađujemo vaše lične podatke našem dopisniku za privatnost i / ili Delegatu za zaštitu podataka pomoću naših podataka za kontakt u nastavku.

KORESPONDENT PRIVATNOSTI:

Saint Gobain BiH d.o.o.
Paromlinska 34, 71000 Sarajevo
tel: +387 (33) 660 380
rigipsbh@bih.net.ba